Много модели евтини спортни камери от китайски и други знайни и незнайни производители заляха пазара, но реално малко модели са наистина конкурентни като качество на известните марки. Един от тези отличаващи се модели с ниска цена и добро качество е Xiaomi Yi.

Екшън Камерата Xiaomi Yi е реална конкуренция и алтернатива на GoPro. Сравнена с лидерите на пазара китайската камера може да отстъпва леко като показатели, но ако сравним цените то тя е в пъти по-евтина. Съотношението качество:цена е много по-добро. Като качество на видеото Xiaomi Yi е сравнима с GoPro Hero4 Silver. Дори може да се твърди че заради китайският си конкурент от GoPro свалиха цените на бюджетните си модели.

Xiaomi Yi е със семпъл дизайн и може да избирате между два цветови варианта – бял и зелено с жълти ивици. Самият корпус не е защитен от водата, но може да добавите водонепроницаем калъф, карта за повече памет, както и различни елементи за прикрепяне или селфи стик. Може да закупите само камерата или комплект камера и аксесоари. Камерата има приложение за Android и iOS.

Ето и какви са техническите характеристики на екшън камерата Xiaomi Yi:

  • Може да заснема видео 1080p при 60 кадъра в секунда
  • Ако я ползвате като фотоапарат то тогава снима при 16 мегапиксела
  • Time lapse (интервали в секунди) 0.5, 1, 2, 5, 10, 30, 60
  • Burst 3/5/7 за секунда или 7 за 2 секунди
  • Възможност за Wi-Fi връзка
  • Сменяема батерия с капацитет 1,010mAh

В крайна сметка това е една добра камера на изключителна цена ориентирана към хората със по-скромен бюджет, които нямат намерение да плащат по близо 1000 лева за спортна камера. Като плюсове може да отбележим изключително високото качество на картината, лесното за използване приложение и допълнителните видео опции. Като минус ще отбележим че водоустойчивата калъфка трябва да се закупи допълнителни, а и тя закрива портовете .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *