Може да се каже че джобните мини компютри са бъдещето при IT технологиите. Със своят размер побиращ се в предният джоб на дънките и мощност на настолен компютър те са особено удобни когато ги ползвате на повече от 1 работно място. Sirius A може да се свързва с монитор и клавиатура и да се използва пълноценно като настолен компютър когато е необходимо.

Много компании вече започнаха производство на такъв тип джобни компютри. Такава е и компанията Ockel, която скоро ще реализира на пазара своят модел Sirius A. Мини компютърът се отличава с изключителен дизайн и много добри технически характеристики.

Ето и какво ще има в корпуса на Ockel Sirius A:
Четириядрен процесор Intel Atom x7-8750 работещ с тактова честота в диапазона 1.6 до 2.56 GHz, 4 GB РАМ памет и 64GB eMMC флаш памет за съхранение на данни. Ще има и слот за добавяне на MicroSD карти с капацитет до 2TB.

Като свързаност ще имате на разположение безжичните Intel Wireless-AC 3165 и Bluetooth 4.2 и портове USB 3.0 , USB Type-C, HDMI, DisplayPort, Ethernet RJ-45, стандартно гнездо за аудио връзка и конектор за захранване от 12V.

Мини-компютърът ще има собствен екран, т.е ще може да се ползва и като таблет. Има си и предна камера, високоговорители и микрофон, така че може да се ползва и за видео чат.

Целият този хардуер се управлява от Windows 10 Home 64-bit

Цената на новото устройство е 700 щатски долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *