На изложението в Барселона за мобилни технологии наскоро Alcatel обявиха своите 2 обновени модела Idol 4 и Idol 4S.
Моделът Idol 4 спечели наградата за най-добър достъпен /бюджетен/ смартфон. Той предлага най-доброто съотношение на качество и цена. Но по интересен е моделът Alcatel Idol 4S, който съчетава характеристиките на висококачествения смартфон и бюджетният VR /виртуална реалност/. Всъщност 4S модела може спокойно да се нарече Фаблет.

Да кажем няколко думи за дизайна на 2-та модела. Той е почти еднакъв – метална рамка и стъклени панели от двете страни на телефона. И двата модела имат готин бутон наречен Boom Key. Дебелината е 7,9 мм и са приятни като дизайн и като усещане в ръката. Основната разлика в дизайна между двата модела е задната камера. При 4S е с големи лещи и е разположена централно, а при Idol 4 е по-дискретна и разположена в горния десен ъгъл, централно е разположено логото на Alcatel.

Alcatel Idol 4S също така е и по-голям като размер и има по-голям Амолед дисплей от 5,5 инча и резолюция 2560×1440, силни цветове и дълбочина на черният цвят. По-малкият модел е с 5.2 инча Full HD дисплей. Както споменахме по-горе има разлика в задната камера при двата модела, на по-скъпият модел 4S камерата е 16 мегапиксела, а на бюджетният модел е 13 мегапиксела. И двата модела има 8 мегапикселова предна камера. От Алкател твърдят че може едновременно да заснемате с предната и задната камера за да получите красиви 360 градусови селфита.

Като хардуер също има разлики между моделите. И двата модела са с 8 ядрени процесори, но различни модели – Qualcomm Snapdragon 652 и Qualcomm Snapdragon 617. РАМ паметта при единия модел е 3ГБ при другия е 2ГБ, а флаш паметта съответно 32ГБ и 16ГБ. И двата модела идват с Android 6.0 Marshmallow. Както казахме и двата модела имат Boom Key, бутон на който можете да сменяте функцията.

Интересното при модела Alcatel Idol 4S е пакетът, който получавате с покупката. Освен телефона, и зарядното, в пакета ще откриете бюджетно устройство за виртуална реалност сертифицирано от Google-Cardboard. Смартфонът може да се интегрира в самото устройство за VR подобно на моделите на Google Cardboard и Samsung’s Gear VR. Потребителите могат да свалят съдържание за виртуалната реалност от Onetouch VR Store, който е интегриран в смартфона.

В заключение може да кажем, че смартфоните на Alcatel от серията Idol 4 са изключително вълнуващи. По-евтиният вариант е с награда за най-добър бюджетен телефон, т.е с най-добра съпоставка между цената и качеството. А по скъпият Idol 4S идва с бюджетно устройство за виртуална реалност, т.е пак имаме ценова конкуренция и в по-горният клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *