DietSensor SCiO Food Scanner е нова джаджа, в която спазващите диети и харесващите здравословното хранене ще се влюбят. Това е първият хранителен скенер, който е с компактни размери и се събира в ръката ви.

Джаджата е разработка на Френски старт-ъп и тя беше представена на изложението CES 2016. Уредът използва близко до инфрачервеното лъчение, за да сканира храната и определи нейният химичен състав. Изобретатели на устройството са Remy и Astrid Bonnasse, чиято 9 годишна дъщеря през 2014 е диагностицирана с Диабет от 1-ви тип. Първоначално целта на устройството е била да измерва въглехидратите в храните.

Но сега DietSensor SCiO е нещо повече – той може да измерва грамажа на обекта, неговата хранителна стойност и процентното разпределение на въглехидрати, мазнини и протеини.

По принцип устройството първоначално може да измерва само хомогенни храни, но в последствие чрез приложението за смартфон потребителите добавят ръчно нехомогнни храни и техният анализ се записва в база данни, в която вече има над 600 000 храни от цял свят.

DietSensor SCiO е една наистина полезна и уникална джаджа, която ще е в помощ на всеки, който го вълнува с какво се храни и има желанието да си следи калорийният прием. Цената на устройството е $249, а ако искате да ползвате и базата данни с приложението за смартфон, тама таксата е $10 на месец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *