DietSensor SCiO – Сканирайте храната на момента

Технолена » Новини » DietSensor SCiO – Сканирайте храната на момента

DietSensor SCiO Food Scanner е нова джаджа, в която спазващите диети и харесващите здравословното хранене ще се влюбят. Това е първият хранителен скенер, който е с компактни размери и се събира в ръката ви.

Джаджата е разработка на Френски старт-ъп и тя беше представена на изложението CES 2016. Уредът използва близко до инфрачервеното лъчение, за да сканира храната и определи нейният химичен състав. Изобретатели на устройството са Remy и Astrid Bonnasse, чиято 9 годишна дъщеря през 2014 е диагностицирана с Диабет от 1-ви тип. Първоначално целта на устройството е била да измерва въглехидратите в храните.

Но сега DietSensor SCiO е нещо повече – той може да измерва грамажа на обекта, неговата хранителна стойност и процентното разпределение на въглехидрати, мазнини и протеини.

По принцип устройството първоначално може да измерва само хомогенни храни, но в последствие чрез приложението за смартфон потребителите добавят ръчно нехомогнни храни и техният анализ се записва в база данни, в която вече има над 600 000 храни от цял свят.

DietSensor SCiO е една наистина полезна и уникална джаджа, която ще е в помощ на всеки, който го вълнува с какво се храни и има желанието да си следи калорийният прием. Цената на устройството е $249, а ако искате да ползвате и базата данни с приложението за смартфон, тама таксата е $10 на месец.

 • Телевизори на Промоция

  Откриване на Идеалния Телевизор: Преглед на Най-Популярните Марки и Как да Изберете Телевизор на Промоция Телевизорите са неизменна част от нашия домакински живот, като предоставят възможност за развлечение, образование и свързване с външния свят. С множеството марки и модели, предлагани на пазара, изборът на подходящ телевизор може да бъде предизвикателство. В Европа, като един от…

 • Гореща  Цена Пасатор SAPIR SP 1112 A

  Гореща Цена Пасатор SAPIR SP 1112 A

  Производител: SAPIRКатегория: ПасаториПродуктов код: SP 1112 A whiteЦвят: Бял ВИЖ АКТУАЛНА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ SAPIR SP 1112 A – Описание Пасатор на марката SAPIR, модел SP 1112 A в бял цвят. – 200-250W– Марка: SAPIR– Категория: Пасатори– Продукт: Пасатор – Код на продукта: SP 1112 A white– Цвят: Бял Натиснете тук за пълното описание на…

 • Гореща Цена Електрическа кана ZEPHYR ZP 1230 CZ

  Гореща Цена Електрическа кана ZEPHYR ZP 1230 CZ

  Категория: Електрически каниПроизводител: ZEPHYRЦвят: Бял/черенПродуктов код: ZP 1230 CZ black ВИЖ АКТУАЛНА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ZEPHYR ZP 1230 CZ – Описание Електрическа кана на марката ZEPHYR, модел ZP 1230 CZ в бял/черен цвят. – 2200W– 1.6 литра– Марка: ZEPHYR– Категория: Електрически кани– Продукт: Електрическа кана – Код на продукта: ZP 1230 CZ black– Цвят: Бял/черен…


коментари и ревюта

0 отговора на “DietSensor SCiO – Сканирайте храната на момента”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *