Една от най-добрите компании за производство на дронове Yaneec представи новата си продуктова серия Typhoon включваща хексакоптера Yuneec Typhoon H както и приставки за монтаж на камери и друго оборудване.

Корпусът на дрона е изработен от карбонови нишки, има прибиращ се колесник, което дава възможност на камерата да се завърта на 360 градуса. За разлика от предишните модели, новият Typhoon H вместо 4 идва със 6 перки. Според производителя това ще позволи на хексакоптера да остане във въздуха и да се приземи дори при повреда на 1 или 2 перки.

Дронът е съвместим с типичното оборудване в тази сфера, като например камерите GoPro. Има и типичните автономни функции като: Orbit, Point of Interest, Curved Cable и новата функция Journey. Снабден е с ултразвуков радар, с който се откриват и избягват големи обекти.

Както казахме може да оборудвате дрона с камера GoPro, но самият производител Yuneec предлага собствена камера, която заснема видео в 4K формат и 12 Мегапиксела. Контролът над дрона и камерата се осъществява през 7 инчов Андроид базиран контролен с тъч дисплей.

И всичко това на приемливата цена от $1800, с която конкурентите остават далеч назад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *