Готварски Плотове за вграждане – да открием най-подходящия за нашите нужди и бюджет

Много често, когато в домакинството се наложи подмяна или първоначално оборудване с кухненски уреди, покупките са големи, с непосилни цени или подборът за тях е труден, поради липса на конкретна информация. За да облекчим покупката на Готварски плот за вграждане, ще се опитаме да насочим Вашето внимание към няколко основни насоки, които да определят избора Ви.

Плотове за Вграждане на Промоция

Разгледай Фурните за Вграждане с Намаление в еМАГ

При търсенето и покупката на готварски плот за вграждане трябва да си отговорим на няколко основни въпроса – Какви са точните ми нужди относно плота за вграждане (размер, брой зони за готвене); Вид на плота – стъклокерамичен, керамичен с индукционна функция, Комбинирани – керамични плотове плюс газови котлони? Марка – тук вариациите са големи, ценовите диапазони също варират в широки граници, а различните производители се стремят да отговорят на всички нужди на потребителите. Основното питане е – само за марката ли плащаме или марка от висок клас е равносилна на високо качество. А сега да разгледаме първият от компонентите, определящ избора на плот за вграждане – колко голям ни е необходим и с колко зони за загравяне? Най-често готварските плотове за вграждане стартират от две зони за готвене. Това са малки плотове, които често се предпочитат от малки домакинства или такива, с ограничение в кухненското пространство. Ограниченото кухненско пространство определно е фактор, който да влияе на търсения от Вас плот за вграждане. Но в случай на достатъчно готварска площ, нашият съвет е да се насочите към плот за вграждане с три или повече зони за загряване. Причината за това е проста – повечето зони за загряване Ви дават по-голяма свобода в кулинарните подвизи и винаги малко повече пространство за поставяне на вече готовите и горещи ястия.

Ето Няколко Предложения в Средния Ценови Диапазон:

Samsung C21RJAN, Електрически, 2 Керамични повърхности, Тouch контрол, Черно стъкло самсунг плот Преимуществата на този модел са свързани с компактност и лесна за почистване керамична повърхност. Ергономичния дизайн позволява лесното премахване на мазните петна и разлята течност само с едно движение посредством мека кърпа. И тъй като керамичната повърхност има предимството да не се нагрява прекомерно, в сравнение с други електрически котлони, петната не могат да засъхнат и се почистват деликатно и бързо. Двата броя нагревателни зони имат следните мощности – Мощност малък нагревател – 1.2 kW; Мощност основен нагревател – 1.8 kW; Размери (В x Ш x Д) см 4 x 28.8 x 50.5 С включен индикатор за прегряване и система за защита от деца.

Hansa BHC63506, Стъклокерамика, 4 Нагревателни зони, Touch control, Черно стъкло BHC63506 В случай, че разполагате с повече площ в кухнята си, един утрвърден и предпочитан модел от потребителите е Hansa BHC63506 Освен приемливата, сравнително ниска за клас 4 броя нагревателни зони, цена, моделът има и плюсове, свързани с площта за работа, която е почти 2 пъти по-голяма в срвнение с два броя нагревателни зони. Материал – витрокерамика, Електрически дисплей, бутони Touch, таймер и система за защита на деца са част от отличителните функции на модела. Един значително функционален вид плотове за вграждане е комбинираният – включващ в себе си площ керамично загряване и загряване с газ. Подобни модели плотове са подходящи за газифицирани домове или вили, в които има ограничено електроподаване. Много се дискутира по темата с начина на загряване и приготвяне на храната с пламък от газ и електричество, но единственият довод, който бихме изтъкнали тук в защита на газовите котлони е че професионалните готвачи се доверяват единствено и само на тази технология. Винаги можете да се уверите в това ако отделите внимание на програмите за готварство и предаванията за рецепти. Там винаги присъства комбинираният или изцяло газов плот за вгрждане.

Electrolux EGD6576NOK, 2 Газови нагревателни зони/2 Индукционни нагревателни зони, Електрическо запалване Electrolux Ето и нашето предложение за комбиниран плот – Electrolux EGD6576NOK Материал на решетки Чугун ; Голям котлон 2 броя; Основен котлон 2 броя; Мощност голям нагревател – 2.7 kW ; 3.3 kW ; Мощност основен нагревател – 1.9 kW ; 2.3 kW Пълен набор от функционалности, включващи: таймер, звуков сигнал, система за защита на децата, блокиране за почистване, индикация за прегряване, контрол чрез докосване; Въртящи се бутони; Контрол на светлината в зависимост от увеличаване на мощността ; Функция за включване/изключване при къси съединения; Блокиране на бутоните; Подаването на газ се спира при изгаснал пламък; Часовник с функции; Индикатор за остатъчна топлина с 2 нива. Разход: 3700 W. Газова конверсия ; Железни решетки за тави.

Плотове за вграждане с Индукция

Сравнявайки моделите от по-висок ценови клас, функционалност и практичност, ще насочим Вашето внимание към Плотове за вграждане с Индукция. Това е сравнително ново поколение плотове и технология, която има редица плюсове, в сравнение с обикновените керамични плотове или такива с газово нагряване. Нагряването при индукционните плотове е поне 2 пъти по-бързо в сравнение с газовите котлони, което ги прави значително по-икономични и със сигурност по-безопасни. Подобно е и сравнението с електрическите керамични плотове, тъй като при индукцията съдът се загрява директно, а не чрез топлообмен, при който се отчитат загуби. Това прави индукционните котлони повече от два пъти по-енергоспестяващи. Технологията на индукцията нагрява единствено и само дъното на съда, който е върху зоната, като останалата част от повърхността на плота остава хладна и безопасна при допир. Котлонът остава студен и дори поставен на най-висока мощност, няма затопляне. Температурата се настройва посредством докосване, с различни степени, които имат ограничение в интензитета на нагряване, не акомулират допълнително топлина, което елиминира опасността от изкипяване на течности. За да бъде използвана топлината, създадена от магнитното поле на индукцията, задължително условие е съдът за готвене да е от феритен материал – желязо или стомана. Съдове от мед, алуминий или стъкло са неизползваеми с индукционната технология. Това би могло да бъде отчетено като единствен минус при избора на готварски плот за вграждане. Едно от най-големите преимущества свързани с почистването е невъзможността течност или храна да залепнат или загорят за повърхността. Това няма как да се случи на студения плот. Ето и нашето предложение за индукционен плот: Hotpoint-Ariston KIS 640 B, Индукция, 4 нагревателни зони, 59 см, таймер, Touch Control Hot Point котлон 2 големи котлона ; 2 Основени котлона ; Мощност голям нагревател 1.8 kW ; Мощност основен нагревател 1.8 kW; Функция Booster; Светлинен индикатор за нагревателните зони; Защита на деца; Таймер

Вобобщение, можем да кажем, че изборът на готварски плот за вграждане се свежда до няколко основни изисквания – размер, тип на работа и цена. Пазарът разполага с огромен избор по отношение на марки и възможности на електроуредите. Плот за вграждане можете да закупите на цени от 230 лева до над 3000 лв. Огромно разнообрзие от модели, марки и разновидности можете да откриете тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *