На пазара има няколко модела нискобюджетни лаптопи, които са конкуренция на chromebook и таблетите с Андроид. И те са конкурентни не само като цена, но и с това че идват с Windows 10 и една година безплатно ползване на Office 365. А от гледна точка на операционната система, Windows 10 ви дава много повече свобода и избор на софтуер.

Моделът който ще разгледаме в това ревю е HP Stream 11, или по-точно обновения модел за 2016 година. Ноутбука е с дисплей от 11,6 инча с намалена отразителна способност, което го прави по-добре видим при слънчева светлина. Резолюцията е 1366×768 пиксела. Ноутбука е с двуядрен Интел Селерон процесор и 2GB РАМ памет. Твърдият диск е 35GB eMMC, но реално имате на разположение едва 13 GB – достатъчно пространство за нормално ползване.

Обновеният HP Stream 11 е с много приятен дизайн и тегло от 1.2 кг, малко по-високо от конкурентите, но приемливо за своят клас. Корпусът е пластмасов като имате 2 опции за избор на цвят: кобалтово синьо или виолетово-лилаво. За свързаност са предвидени 1 USB 3.0 порт, един USB 2 порт и HDMI порт. А като безжична свързаност имате Wi-Fi и Bluetooth 4.0

В крайна сметка това е един евтин ноутбук, но с добри характеристики и тестовете показват, че има прилична производителност. Приятният дизайн и удобната клавиатура също са плюс когато дойде време да избирате компактен ноутбук. А и цената е доста добра – едва $200.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *