В статията ни от преди няколко дни HTC Vive VR – Размазваща Виртуална Реалност ви представихме най-добрият шлем за виртуална реалност, който беше представен в Барселона.

И ето новината от днес, HTC Vive VR размаза и настоящата реалност като се продадоха 15 000 броя от новото устройство само в рамките на първите 10 минути. И това не са реални продажби, ами предварителни. Тези продажби не са никак малки за такъв тип устройство и цена от 799 щатски долара. Освен това за да ползвате устройството трябва да имате и мощен компютър чиято цена към днешна дата е около 1000 долара.

Но парите определено си заслужават, защото с HTC Vive VR вие напълно ще се потопите в игровият свят. Но за това също така трябва да имате и специална игрова стая, или поне обособен кът, където да разположите сензорите, които ще следят вашите движения. Както се казва тези сензори са ключът от палатката, чрез тях имате нещо което няма аналог сред конкурентите.

Определено виртуалната реалност е новата мода не само сред геймърите, но и сред тези които искат да преживеят някой 3D филм. Аналитиците предвиждат след по-малко от 5 години VR индустрията да надхвърли 100 милиарда долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *