На изложението в Барселона за мобилни технологии LG показаха новият си флагман G5 – първият модулен смартфон на компанията. Телефонът е с елегантен изцяло метален корпус. За най-добър смартфон на това изложение беше обявен Samsung Galaxy S7 , но LG G5 не му отстъпва а и цената определено ще е в полза на LG.

Ако сравним LG G5 с модела G4 от миналата година ще видим че това са 2 съвсем различни телефона. Новият модел е с 5.3 инчов екран с HD резолюция и метален корпус, много по-елегантен от миналогодишният модел. Сравнен с Galaxy S7 не е толкова шикозен, но истинските качества се намират под капака.

Новият LG G5 е запазил microSD слота и сменяемата батерия /много от тазгодишните смартфони са с несменяема батерия/.

Относно дисплея, един от големите плюсове е че няма да ви се наложи да включвате/отключвате телефона за да видите колко е часа. Точният час се показва на дисплея, дори и когато телефонът е изключен. На дисплея, който никога не заспива, освен часа и датата се показват и до 4 нотификации. А самият екран е с Quad HD резолюция и IPS матрица.

Относно камерите, телефонът има 3 – 2 на задният панел и 1 на предния. Едната задна и предната камера са 8 мегапикселови, а втората задна камера е 16 мегапиксела. Камерата с 8MP е широкообхватна – 135 градуса обхват, докато тази с 16MP е с нормален 75 градусов обхват. Предната камера също е с нормален обхват. Относно батерията, тя е с 2800 mAh.

Относно мощта на този смартфон е достатъчно да кажем, че ползва най-новият процесор Qualcomm Snapdragon 820 и 4GB RAM памет. Вътрешната памет на телефона е 32GB но имате възможност да я увеличите до 2TB чрез microSD карта. Всичко това се задвижва от Android 6.0 Marshmallow.

Да кажем нещо и за модулността на LG G5. Идеята явно е взаимствана от проекта на Google Ara с модулен дизайн в долната част на телефона. Там може да закачате различни джаджи с различни функционалности, като например по-мощна камера, аудио система или допълнителна батерия.

Като цяло LG G5 е много добър телефон на приблизителна цена от 600 долара и се очаква да бъде пуснат на пазара през месец Април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *