Казано на жаргон: От HP пускат някакъв звяр подходящ за рендериране на Виртуална Реалност. HP Z Workstation включва процесори на Intel с общо 22 ядра и 4 графични процесора на Nvidia.

Ако си мислехте, че самите устройства/очила за виртуална реалност са скъпи, то вижте и какъв хардуер ви трябва за да имате перфектната картина и съответната цена, която трябва да заплатите за десктоп машината, която ще рендерира виртуалното пространство.

Цената на новият HP започва от 4363 щатски долара. Освен за ВР този компютър може да бъде ползван за правене на филми, за изчисление на сложни инженерни задачи или за други проекти изискващи огромна изчислителна мощ.

Но основното приложение на този компютър е да създава съдържание за новото устройство за виртуална реалност HTC Vive. /statii/htc-vive-vr-razmazvashta-virtualna-realnost

HP Z Workstation може да бъде конфигуриран с Intel Xeon E5-2600 v4 процесор, който може да има до 22 процесорни ядра. 22 ядреният Xeon E5-2699 v4 по принцип се ползва в сървърни конфигурации. Изразходва 145 вата електроенергия, което означава че ако го ползвате, трябва да имате супер мощна охладителна система. Другият вариант е с 2 процесора Z840, които няма да нагряват толкова много.

Относно графичните карти, машината може да бъде оборудвана с 2 карти Quadro M6000 24GB в SLI режим. Системата може да подържа до 256GB DDR4 РАМ Памет или 1TB LRDDR4 /тази памет е по-бавна, но пък ще имате повече от нея/

HP предлагат богат избор като опция за твърд диск, може да е HDD или SDD с различни капацитети. Дъното има 6 SATA , 8 SAS и 2 PCI-Express 3.0 порта. Има още 5 USB 3.0 и 3 USB 2.0 порта, Gigabit Ethernet и възможност за захранване от 850 или 1125 вата.

В цената не влизат монитора, клавиатурата и другите периферии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *