Сравнението е на база направени предварителни поръчки. До момента над 240 000 потребители са предплатили 1000 долара капаро за да се сдобият с новият модел на електро-автомобилът Tesla Model 3. Това прави четвърт милиард приход за компанията само от авансовите плащания. А цената на електромобила варира между 35 и 42 хиляди долара в зависимост от екстрите.

С всичките тези заявки това прави близо 10 милиарда долара приходи за компанията от потенциални продажби. А реално първите доставки на Tesla Model 3 ще започнат към края на 2017-та година. Което означава че потребителите имат голямо доверие на компанията.

Tesla Model 3 ще може да извърви 350 км с едно зареждане на батериите. Ще може да ускори от 0 до 100 км/ч за около 6 секунди.

Електромобила ще е тип седан с красив и елегантен дизайн. И тъй като ще разчита само на електроенергия ще имате на разположение 2 багажника – един отпред и един отзад.

Тесла са лидер в производството на електромобили и хибриди и неслучайно има такъв голям интерес към новият им модел. Желанието на потребителите да закупят автомобила на предварителна продажба е сравним с продажбите на iPhone по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *