От Samsung искат не само да виждате, когато ползвате устройство за виртуална реалност, но и да чувствате това което се случва около вас в дигиталният свят.
Entrim 4D е нова концепция на корейската компания, който се опитва да направи виртуалната реалност по-импресивна като изпраща електронни сигнали към вътрешното ви ухо. Например когато играете на някоя игра, състезавате се със супер спортна кола по наклон. Защо да не усетите наистина че падате надолу, а не само да визуализирате ситуацията с ВР очилата. Много по-реално ще е като усещане и ако чувствате всичко около вас, а не само да го виждате.

Точно такива екстремни усещания ще се опита да доставят новите слушалки на Samsung Creative Lab представени наскоро на изложението в Тексас. За разлика от повечето слушалки Entrim 4D не само излъчва звук, но също така праща електричен сигнал към нерва на вътрешното ви ухо, което е регулатор на баланса и движението. Този сигнал ще измами мозъкът ви и вие ще си мислите, че наистина се движите.

Когато ползвате повечето ВР устройства то вие обикновено седите на стол и липсва всякакво усещане за движение. Със новите слушалки Entrim 4D това ще се промени. Но на този етап разработката в е начален стадий. Един от главните инженери на продукта споделя, че сега устройството дава някакво усещане за движение, но и причинява гадене.

На корейската компания ще им е нужно още време докато изчистят проблемите и усъвършенстват тази своя идея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *