Новата чудовищна видео карта Radeon Pro Duo има производителност от 16 терафлопа в своя пик, за цена от 1500 долара.

Съвсем наскоро от AMD повдигнаха завесата на новата си разработка и показаха на света каква може да бъде най-мощната видео карта – моделът Radeon Pro Duo. Картата има 2 графични процесора базирани на архитектурата Fiji разработена от AMD. Има производителност от 16 терафлопа, което според АМД е най-производителната единична видео карта.

Видеокартата беше представена на конференцията на разработчиците на игри в Сан Франциско и се очаква да бъде пусната в продажба след няколко месеца на цена от 1499 щатски долара.

Картата е разработена като конкуренция на Nvidia’s Titan X, чийто единичен графичен процесор има производителност от 7 терафлопа, но със свързването на няколко видеокарти в SLI конфигурация производителността нараства значително.

Новата видео карта на АМД има 8192 процесорни единици и ще консумира 350 вата мощност. Картата ще е с 8GB HBM /високо честотна памет/, която е по-бърза от наложената GDDR5 и скоро излизащата GDDR5X.

AMD Pro Duo е предназначена за новите системи за виртуална реалност, като например Oculus Rift които се нуждаят от мощни десктоп машини за да рендерират изключително качествени виртуални модели.

Надеждите на AMD са с тази видео карта на тази цена да преборят надмощието на Nvidia на пазара на видео карти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *