Както в началото на всяка година, така и тази от Самсунг обявиха новите си флагмани при мобилните телефони – серията Galaxy S7. Нормално като за нови модели компонентите в телефоните да са обновени и с по-мощни характеристики. Телефоните са ориентирани към бизнес класата и феновете на най-модерните и нови технологии. В тази серия дори има и спортен модел, който е с по-малък дисплей от 5.1 инча а бизнес моделът е с 5,5 инча екран.

Като процесори се ползват Exynos или Qualcomm , като първият е собствено производство на Samsung. Реално вече бизнес моделът е с Edge дисплей, т.е с извит екран по страничните стени на телефона. Върнат е слота за microSD карти. Подобрена е и батерията, след като в предишните модели Galaxy S6 Самсунг се бяха издънили с батериите и не издържаха колкото конкурентните телефони.

Дизайнът и формата на миналогодишните модели е запазена и в новите. От Самсунг целят да си върнат потребителите, които се пренасочиха към Apple и китайските марки телефони. Но според мен това ще е трудно постижимо, освен ако не свалят драстично цените на своите флагмани. А това не мисля, че ще се случи. На фона на свиващият се пазар на смартфони и падането на акциите на Самсунг, то компанията се нуждае от тотален хит, който да разбие пазара и да постави рекорди в продажбите. Затова и са вмъкнали някои подобрения и новости.

Новите модели са водоустойчиви, като може да престоят до 30 минути на дълбочина до 1,5 метра. Имат възможност за безжично зареждане. Стандартно може да изберете между 3 цвята – златно, сребърно и черно/бяло. В последствие ще може допълнително да си закупите панели с различни цветове. Телефоните идват с новият Андроид 6.0 Маршмелоу.

Реално това е най-мощният смартфон, който са пускали от Самсунг на пазара, но дали това ще е достатъчно да им вдигне продажбите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *