Таблетите преживяха своят бум през 2014 година, когато продажбите им летяха нагоре и нагоре. Но 2015 година еуфорията отшумя и продажбите намаляха. Проучване проведено от компанията Trend Force показва, че продажбите са спаднали с 12%. Реално това не е чак толкова много. През 2014 са продадени 192 милиона таблета, а през 2015 168 милиона. Но инвеститорите и производителите са обезпокоени, защото спада в продажбите ще се запази и през 2016 година.

Този спад в продажбите на таблети се дължи на няколко причини. Едната от тях е увеличаването на размера на екрана на смартфоните на 5 и 5.5 инча, което води до ненужност на закупуването на таблет със 7 инчов дисплей.

Конкретно най-големия губещ от това са Apple със спад на продажбите на Ipad с 22%. Следващите са Samsung със спад на продажбите от 18%. При другите компании в Топ 5 спада е под 6%.

Или ако може да го кажем с други думи, най-големия спад на продажбите на таблети е във високият клас, докато при по-евтините марки намаляването на продажбите не е толкова значително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *