Вече няколко години от както се създадоха умните часовници, но към тях нямаше голям интерес. Но през 2015-та продажбите им бележиха ръст и те дори задминаха по продажби традиционните швейцарски часовници. През последните 3 месеца на 2015-та са продадени 8.1 милиона бройки смарт часовници, което сравнено с последните 3 месеца на 2014-та е повишение с 316% процента, или казано по-просто повече от 3 пъти. За същия период са продадени 7.9 милиона бройки швейцарски часовници. Което всъщност е спад на продажбите от близо 5%.

Като най-продавани са смарт часовниците на Apple следвани от тези на Samsung. Всъщност за Apple не се знае с точност, защото те крият данните и не дават разбивки за отделните си продукти.

Една от причините за нарастващото търсене, е че започнаха да се произвеждат смарт часовници с много приложения, което бие по функционалност швейцарските часовници. Също така някои от производителите на смарт часовници се ориентираха към елегантния дизайн – с кожени каишки и метални панели. Естествено, тези допълнителни екстри се заплащат скъпо, но и цената на швейцарските часовници не е никак малка.

Така че традиционно швейцарския часовник е символ на успеха и елегантността, но вече умните часовници са им конкуренти дори в тази област. Да видим кога умните часовници ще започнат да се предлагат и с позлатени панели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *