Производителите на смартфони обикновено имат един или два модела с всички екстри наречени флагмани, няколко модела от среден клас подобни на флагманите, но с по-слаби спецификации, и няколко бюджетни модела с доста слаби показатели, но и с много ниска цена.

С последните си модели смартфони от LG се опитват да подходят по съвсем различен начин. В понеделник от компанията оповестиха новата си линия смартфони „Specialist“, при която всеки модел има като цяло спецификации от средно ниво, но с една изключително добра характеристика, която е различна за всеки от моделите.
Първите 2 смартфона от серията ще бъдат показани на изложението в Барселона от 22 до 25 Февруари. Това са моделите LG X cam и LG X screen. Както си личи от имената им на английски език, първият ще е с много добра камера, а вторият с отличен дисплей.

LG X Cam моделът е с 5.2 инчов дисплей, 1.14GHz 8-мо ядрен процесор, 2GB РАМ памет и 16GB място за данни. Но силата на този телефон е в камерите. Телефона разполага с 2 камери на задния панел, 13 мегапиксела и 5 мегапиксела и 1 камера на предния панел с 8 мегапиксела. А защо 2 камери на задния панел? От LG казват, че едновременното заснемане с 2 камери, ще е нещо невиждано досега и потребителите ще се влюбят в него.

Другият модел LG X Screen е с малко по-скромни параметри: 4.93 инчов преден дисплей, 4-риядрен процесор на 1.2GHz. Особеното при този модел е допълнителния екран върху задния панел с размер 1,76 инча и резолюция 520×80 пиксела. Там ще се изобразяват различни нотификации, от там ще може да се отговаря на обаждания, ще има достъп до най-често ползваните приложения или да контролирате музиката, която слушате.

И двата нови модела, които ще бъдат представени съвсем скоро ще са с Android 6.0 Marshmallow.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *