Концепцията децата сами да правят своите играчки не е нова. Дори самата компания Mattel още през 60-те години насърчава децата да изработват своите играчки. Новото тук е технологията на 3D принтирането. Компанията реализира първият 3D принтер специализиран за деца наречен ThingMaker. С негова помощ децата ще могат да конструират елементи и да си сглобяват собствени играчки. И цената за това е само $300, но реално продажбите ще започнат на есен.

При закупуването на принтера, той идва с няколко десетки готови чертежа, но по-интересното е когато потребителя създаде свой модел. Всъщност целевата група са тинейджърите или дори по-големите „деца“ – техните родители.

За разлика от нормалните 3D принтери, ThingMaker отпечатва играчките на части, така че като пъзел след това да могат да се сглобят. Така веднъж детето ще бъде насърчавано да използва своята изобретателност при създаването на модел, а след това и да го сглоби от съставните му части.

А създаването на модели или използването на готови такива, става чрез специално приложение за Android и iOS, което е безплатно и може да се използва при други 3D принтери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *