Продължаваме с най-доброто показано на изложението за мобилни технологии в Барселона през 2016-та и това е флагманът на Sony за тази година Xperia X Performance. Един елегантен и мощен смартфон във високият клас. Смартфонът е час от групата Xperia X заедно с още 2 мобилни телефона.

И трите смартфона са с 5 инчов дисплей, но с различни характеристики. Като дизайн са абсолютно еднакви – имат стандартният дизайн наложен от Xperia Z3 насам, но с малка промяна, махнат е задният стъклен панел и е заменен с метален такъв.

С най-малки възможности е моделът Sony Xperia XA, но пък с много добра цена, поради което беше номиниран за най-достъпен смартфон. Притежава 5 инчов дисплей със 720p резолюция, има 13 мегапикселова основна камера и 8 мегапикселова предна камера за селфи. Задвижван е от по-стария процесор MediaTek MT6755 , има 2ГБ РАМ и 16ГБ флаш памет.

Средният модел е Sony Xperia X. Неговият дисплей вече е с 1080p резолюция. Задвижван от новият процесор Snapdragon 650 с 3GB РАМ памет той е много по-мощен и бърз от бюджетната си версия. Мястото за съхранение на данни е 32GB.

Флагманът в серията и като цяло за 2016-та е Sony Xperia X Performance. Притежава най-доброто за момента като хардуер – процесор Snapdragon 820 и 3GB РАМ памет. Има на разположение 32GB за съхранение на данни. Основното предимство пред другите модели е неговата мощна камера с 23 мегапиксела с хибриден автофокус. А за селфита на предният панел е разположена 13 мегапискселова камера. Още едно предимство на този телефон е неговата водоустойчивост IP68.

Като цяло Sony продължават да се представят добре със своите смартфони. Всички нови модели са с Андроид 6.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *